Tapahtumia!

Omakoti-ilta 9.10.2018 klo 17.00 klo 17.00 Viherlandian Viherniekassa.

Tule kuuntelemaan  ja keskustelemaan !

Illan aiheina : Matthias Fried neuvoo ja opastaa ilmalämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Oletko hankkimassa ilmalämpöpumpua? Millainen sinun käyttöön on järkevin, onko tarve vain jäähdytykselle vai haluatko lämmittää vaikka lämmintä käyttövettä?

Rak. mest. Päivi Wartiainen esitelmöi: Millä aikaväleillä tulee rakentaiden kunnostus ja tarkistus tehdä, ettei yli-innokkaat ovelta ovelle kauppiaat saa niin helposti huijattua  tarpeettomiin kustannuksiin.

Tule kuuntelemaan ja  keskustelemaan aiheista ja juomaan kupponen kahvia seurassamme!

________________________________________________________________________________________________________________________

Jyvässeudun Omakotiyhdistyksen syyskokous 14.11.2018 Sepänkeskuksen ( Kyllikinkatu 1 Jyväskylä) Koeputki-kokoustila

Syyskokouksen mukaiset sääntömääräiset asiat.

________________________________________________________________________________________________________________________

Mennään kesäteatteriin!

Riihivuoriteatteri esittää tänä kesänä Musiikkikomedian ”Kesäloma soi”.

http://www.riihivuoriteatteri.fi/

Omakotiliiton  jäsenkortilla liput 26€/ kpl, max 2 lippua/jäsen

Teatteri E 4 esittää iloisen musiikkikomedian ”Prinsessa 65” Kartanokievarissa Äänekoskella.

Prinsessa 65 – iloinen musiikkikomedia
www.teatterieurooppanelja.fi/kievarinkesateatteri
Omakotiliiton  jäsenkortilla liput: 25€/hlö max. 2 hlö jäsenkorttia näyttämällä
Liput varattava tai lunastettava etukäteen TE4:n toimistosta:
Kyllikinkatu 1, Sepänkeskus, 040 3000 800, myynti@te4.fi

 

Nokkakiven huvipuisto on lähellä ja antaa Omakotiliiton jäsenille jäsenkortilla -20% alennusta rannekkeista.

https://www.nokkakivi.fi/

 

 

Jyvässeudun Omakotiyhdistyksen järjesti Omakoti-illan 23.5.2018  Kansalaistoiminnankeskus Mataran Matarasalissa.

Mustankorkean tuote- ja kehityspäällikkö Kai Sormunen kertoi mitä muuta Mustankorkea on kuin kaatopaikka.

Esimerkiksi kun viet peräkärryllisen jätettä lajittelupihalle, voit samalla reissulla tuoda pihallesi vaikka multaa, turvahiekkaa, hiekkalaatikkohiekkaa, mukulakiviä, männynkuoriketta, kivituhkaa. Multaakin löytyy kolmea eri laatuista, kompostimultaa, nurmikkomultaa ja istutusmultaa.

Biokaasuahan muodostuu pakostikin kaatopaikalla. Mustankorkea on alkanut hyödyntää biokaasun ja on avannut biokaasun tankkausaseman Mustankorkealle ja avaa toisen aseman syksyllä Seppälän Citymarketin viereen. Ennestään Gasumilla on Vaajakosken Kanavuoressa jo asema sekä yksityisellä tankkauspiste Vaajakosken Laukaan välillä. Polttoaineena kaasu on kilpailukykyinen. Vertailtuna bensaan kaasun ”litrahinta” on n. 80 centtiä.

Veljekset Laakkosen yritysmyyntipäällikkö Ari Nyyssönen kertoi biokaasu Skoda Octavian tekniikasta ja hintatasosta. Itselle oli yllätys, että biokaasu Octavian hinta on sama kuin pelkästään bensiinikäyttöisen. Vastaavan kokoisen ja varusteeltaan olevan sähköhybridin hankintahinta on n. 10 000- 15 000 € kalliimpi ja mikä on sitten 5- 10 vuotta vanhan vaihtoarvo. Akuille annetaan 10 v takuu, mutta kuka ostaa enää 7-8 vuotta vanhaa sähköautoa kun takuu menee jo parin vuoden kuluttua umpeen ja jos akut sippaa, niin edessä on tuhansien eurojen kustannukset. Uskoisin, että biokaasuauton jälleenmyyntiarvo tulee säilymään hyvin.

Kiitos alustajille mielenkiintoisesta illasta!

 

 

 

Olimme Helsingin Kevät messuilla 14.4.2018. Siellä oli Kevätpuutarha, Omamökki, Lähiruoka&Luomu, Omakoti ja Sisusta! messut samanaikaisesti.

Omakotiliiton Keski-Suomen piiri järjesti matkan messuille, matkan hinta jäsenperheen jäseniltä oli vain 25 €, joka sisälsi matkan, sisäänpääsyn ja mennen tullen. Siellä oli taas paljon nähtävää ja joillekin ei edes 5 tuntia messuilla tuntunut riittäneen, koska kyseltiin voisiko ensi vuonna olla tuntia pidempään.